Szakmai hírek 2014

M!CE & Business Event  Amszterdamban                  2014.12.12.

Az amszterdami Arena (Ajax Amsterdam stadion) konferencia és rendezvény részlegében került megrendezésre december 12-én Hollandia legrangosabb MICE szakmai workshopja, a M!CE & Business Travel Event. Az immár kilencedik alkalommal megrendezett eseményen mintegy 160 nagyvállalati pénzügyi- és HR vezető, konferencia-szervező cég és incentive house képviseltette magát a keresleti oldalon, míg a kínálatot közel 20 ország, azok nemzeti turisztikai képviselete, továbbá convention bureau-k, légitársaságok, légitársasági szövetségek, helyi DMC-k és szállodák biztosították. A workshopn igen élénk volt az érdeklődés Magyarország iránt is. Az MT. ZRT. Benelux képviselete  és a Magyar Kongresszusi Iroda standját számos nemzetközi és holland utaztató cég kereste fel, mint az Amex Amsterdam, Holland International, Coritnhia Benelux vagy a GI Travel.

További információk: http://micetravel.nl/mice-event-11-december/

TravAcademy Nederland - internetes tanfolyamok a holland turisztikai szakmának         2014.12.12.

Az MT. ZRT. Benelux képviselete valamint Hollandia piacvezető szakmai magazinja, a TravMagazine közösen szerveztek internetes továbbképzést, ún. TravAcedemy tanfolyamot Budapest témában holland utazási irodáknak, november és december hónapokban. A holland partner, a TravMedia közel 6.900 utazási irodai partnere közül több, mint 500 fős részvétellel zajlott le a tanfolyam, ami rendkívül magas részvételi aránynak mondható. A travacademy ideje alatt a holland szakma alaposabb ismereteket és informácókat szerezhetett Budapest látnivalóiról, a holland turisták által is kedvelt rendezvényekről, helyszínekről, valamint a magyar konyháról és borokról. A tanfolyamot sikeresen elvégzett utazási irodai szakemberek között az MT ZRT. Benelux képviselete egy budapesti hétvégét fog kisorsolni a közelgő utrechti Vakantiebers kiállításon és vásáron, 2015.januárjában. Az internetes tanfolyam az alábbi honlapon tölthető le: 
http://www.travecademy.nl/leren/cursussen/id10070-Bijzonder_Hongarije__Budapest.html

Eredményes részvétel az ANTOR Press workshopján Brüsszelben               2014.11.27.

November 27-én zajlott le Belgium és Luxemburg egyik legjelentősebb turisztikai sajtórendezvénye, az ANTOR BeLux Press workshop. A brüsszeli The Dominican Hotel konferenciaközpontjában rendezett eseményen mintegy 150 belga és luxemburgi újságíró illetve médiaszakember kereste fel  a Belgiumban működő 36 nemzeti turisztikai képviselet standjait. A Magyar Turizmus Zrt. Benelux képviselete a rendezvényen önálló standdal vett részt, és az alábbi belgiumi médiákkal állapodott meg 2015. évre vonatkozóan sajtó tanulmányútról és riportról : PASAR Magazine, Ciné Télé Revue, Touring Explorer, Het Laatste Nieuws, Kampeertoerist, NEST Magazine, L'Eventail, Autokrant, Autoloisirs, Femmes d'aujourd'hui, Libelle. A Benelux országokból 2015. évben várhatóan a belga VRT, és az RTBF valamint a holland VTM és az NPO tervez magyarországi forgatást és turisztikai riport készítését az MT ZRT.-vel közös szervezésben. (a képen Charles Mahaux és Christiane Goor az Autoloisirs illetve az Autokrant szerkesztői láthatóak Urbányi Péter benelux külképviselővel.)

Sikeres ANTOR Press Workshop Hollandiában                2014.11.20.

November 20-án zajlott le a Hollandiában működő Tourism Offices szövetség legnagyobb éves sajtórendezvénye, az ANTOR Press Workshop. Az Amsterdam West-Indisch Huis konferenciaközpontban rendezett eseményen mintegy 220 holland újságíró és média képviselő kereste fel a Hollandiában működő 26 nemzeti turisztikai képviselet standjait. Az MT ZRT. Benelux képviseletének standjánál nagy volt az érdeklődés, 2015-re vonatkozóan az alábbi médiákkal, magazinokkal és újságokkal állapodott meg magyarországi study-tourról a képviselet: Reizen Magazine, VrijeTijd Media, ANWB Kampioen, Reisgraag, Panorama Magazine, Explorista, De Volkskrant, Noordhollands Dagblad. A képviselet évente 80-100 fő újságíró ill. TV forgatócsoportnak szóló tanulmányutat szervez Magyarországra, a jövő évben a holland beutazás 2 fő célterülete (Budapest és a Balaton) mellett további study-tourt szerveznek a Tisza-tóhoz, Észak-Alföldre, Dél-Dunántúlra, valamint az Eger-Tokaj régióba. (a fotón Peter van de Kraats, a Panorama Magazine főszerkesztője és Urbányi Péter benelux képviseletvezető látható.)

Hajdúszoboszlóról cikkezik a Panorama Magazine Hollandiában             2014.07.30.

Hollandia egyik legnagyobb szabadidős heti magazinjában, a Panorama c. lapban 6 oldalas speciális riport jelent meg Hajdúszoboszlóról , s „Kelet-Európa legnagyobb aqua-parkjáról". A hajdúszoboszlói szállodák és az MT. ZRT. közös szervezésében, a nyár elején lezajlott study tour nyomában megjelenő cikk a lap nyári Zomer Extra kiadásában jelent meg, 125.000 pld-ban. A cikk részletesen beszámol a „fiatalság forrásaként" említett alföldi fürdőről, s a régió nevezetességeiről, s kiemeli, hogy Magyarország az idén is az egyik legjobb ár-érték arányt mutató desztináció Európában. A Wizz Air Eindhoven-Debrecen járata 2012. decembere óta üzemel, heti 2 járattal. Az azóta eltelt időszakban az MT. ZRT., a helyi vállakozások, a fürdők ill. az önkormányzatok összefogásával már több sajtó és utazási irodai tanulmányút is realizálódott Hollandiából, valamint az idei év áprilisában egy intenzív plakát kampány helyszíne volt az Eindhoven Airport, ill. a piacvezető holland utazási online portálon, a www.zoover.nl oldalain 2 hónapos kampány zajlott. A mostani cikk további forgalmat hozhat Hollandiából az Észak-Alföldi régióba. http://www.panorama.nl/magazine

Forgalomélénkítő kampány a nyári szezon előtt Hollandiában             2014.07.04

A nyári szezon magyarországi foglalásainak dinamizálása volt a célja annak a kampánynak, amelyet az MT ZRT. folytatott a tavasz folyamán Hollandiában, annak piacvezető tour operátorával, a Thomas Cook Nederland csoporttal (Thomas Cook, Vrij Uit, Neckermann Reizen). A TC komoly árualappal rendelkezik Magyarországon, elsősorban Budapesten, de a Balatonnál s vidéken is programoz utazásokat és üdüléseket. A kampány B2C részében a Vrij Uit  hírlevelében szerepelt hangsúlyosan a magyar nyári kínálat, a 3x megjelenés mintegy 620.000 felhasználóhoz jutott el, amelyet a TO social media kampánya kísért, míg a viszonteladókat megcélzó B2B kampány bannerek elhelyezését biztosította heteken keresztül a TO honlapján, valamint az 1.800 utazási irodának megküldött hírelevélben jelentette meg a magyarországi utazási ajánlatokat. A holland beutazóforgalom 2013-ban összesen 463.570 kereskedelmi vendégéjszakát produkált Magyarországon, s ezzel Hollandia hazánk 9. küldőpiaca a rangsorban. A holland turisták nagyra értékelik a számukra kíváló magyar ár-érték arányt, s elsősorban Budapestre s környékére, a Balatonra, valamint a Dunántúlra utaznak, de szép számban keresik fel az Alföld és az Eger-Tokaj régió nevezetességeit is.

Budapest  az RTL TVI Belgium műsorán             2014.06.30.

Június hónapban volt Magyarország vendége a népszerű belgiumi kereskedelmi csatorna, az RTL TVI, s annak műsora, a Face à face stábja. Az MT ZRT. meghívására és szervezésében érkeztek Budapestre, s forgattak egy mintegy 20 perces riportfilmet a főváros nevezetességeiről, valmint a fürdőkről, kulturális programokról, gasztronómiáról és borokról. A Face à face (Szemtől szembe) egy kutúrális és közéleti TV magazin, ami naponta 20 percben kerül sugárzásra, s amely adásonként közel 430.000 fős nézettségnek örvend. Minden hónapban bemutatásra kerül egy közkedvelt ország ill. város,  így júniusban a belgák körében egyre népszerűbb Budapest volt soron, s rajta keresztül Magyarország. A június 26.-i adás az MT ZRT. Benelux képviseletvezetőjével készített interjú keretében mutatta be a magyar fővárost, s annak turisztikai látnivalóit. A belgiumi vendégforgalom 2013-ban is növekedett, s a rekordévnek számító 2012 után tavaly 220.800 vendégéjszaka realizálódott, s ennek mintegy 65%-a Budapesten, így a jelenlegi  adás remélhetően tovább fogja növeli a belga turisták budapesti vendégforgalmát. A teljes adás az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.rtl.be/rtltvi/video/498218.aspx

Webinar tanfolyam Belgiumban, Travacademy Hollandiában            2014.06.23.

A Benelux országokban is egyre kedveltebbek a különböző internetes tanfolyamok, s egyre több  utazásszervező és utazási iroda  használja ezeket a fórumokat az értékesítést végző kollégák képzésére, a desztinációk minél alaposabb megismerése céljából. Igény van erre Magyaroszág esetében is, s ennek megfelelően szervezett az elmúlt hónapokban és szervez az ősz folyamán is akciókat az MT. ZRT. Benelux képviselete. Belgiumban a Travel360° szakmai lap segítségével webinar tanfolyam szerveződött az elmúlt hónapokban, közel 350 belga utazási iroda részvételével, amelynek a témája Budapest volt. Az ősz folyamán egy második webinar tanfolyam is indul ugyenennek a célközönségnek, amelynek témája a Balaton lesz. Hollandia piacvezető szakmai magazinjával, a TravMagazine-nal közösen szervez a képviselet ún. TravAcedemy tanfolyamot Budapest és MICE témában szeptemberben és októberben, itt a média 6.900 utazási irodai partnere közül legalább 500 fős részvételre számítanak a szervezők. A holland és a belga piac tavaly összesen 685.000 vendégéjszakát produkált a hazai beutazó turizmusnak, ami jelzi, hogy a benelux országok utazási intenzitása  kiemelkedően magas Magyarország irányába.
http://www.travel360.be/campus/online-training/detail/boedapest-veel-meer-dan-een-citytrip#elearningDetail
http://www.travel360.be/nieuws/actueel-nieuws/detail/online-training-boedapest-veel-meer-dan-een-citytrip?gn=6377
http://www.travel360.be/nieuws/actueel-nieuws/detail/baden-in-boedapest-4-tips-voor-je-klanten?gn=6490
http://www.travel360.be/nieuws/actueel-nieuws/detail/boedapest-5-originele-tips-voor-jouw-klanten?gn=6684

Budapest riportok Hollandiában - TULP Magazine, Trouw Tijd, Brabants Dagblad, Vakantie Magazine           2014.06.18.

A nyári szezon közeledtével számos holland magazinban jelent meg cikk és riport Budapestről, így az elegáns, Noord Holland régióban megjelenő TULP Magazine (30.000 pld.) júniusi számában 6 oldalas riport, a Brabants Dagblad (125.000 pld.) közel 10 városi kiadásában 3 oldalas cikk a fesztivál rajongóknak, a Trouw Tijd Magazine (110.000 pld.) únius 07-i számában 4 oldalas cikk Budapest szecessziós építészetéről, míg Trav Magazine Vakantie Magazine (75.000 pld.) nyári külön számában 3 oldalas kedvcsináló jelent meg egy budapesti utazáshoz. A cikkek és riportok az MT ZRT. által szervezett sajtó tanulányutaknak köszönhetően jelentek meg.  http://www.tulpmagazine.nl/

Belga utazási irodai study-tour Magyarországon           2014.06.02.

Ezen a héten tartózkodik Magyarországon az a közel 20 fős, belga utazási irodai csoport, akik Belgium piacvezető tour operátora, a Thomas Cook Belgium és az MT ZRT. meghívására és szervezésében érkeztek Budapestre. A belga TO évek óta meghatározó tényező Magyarország belgiumi beutazóforgalmában, jelenleg a magyar utazásokat legnagyobb volumenben eladó viszontértékestíő partnerirodáit hívta meg tanulmányútra. Az 5 napos program ideje alatt a belga szakemberek Budapest, Hévíz, a Balaton és a Velencei-tó kínálatával ismerkednek meg, továbbá a TC Belgium magyarországi partnereit látogatják végig. Belgiumból 220.800 kereskedelmi vendégéjszaka realizálódott 2013-ban, s az idei év első 3 hónapjának adata is +9,7%-os növekedést mutat a belga piacról, ami kisebb mérete ellenére Európa nemzetközi turizmusának egyik jelentős küldőpiaca. ( A képen a study-tour részvevői láthatóak Budapesten.)

SANOMA/ANTOR média workshop Belgiumban          2014.05.15.

Május 13-án került megrendezésre az ANTOR BeLux, valamint a Sanoma Media Group Belgium média workshopja a belgiumi Mechelenben. A Sanoma lapcsoporthoz túlnyomórészt népszerű életmód, női és szabadidős magazinok tartoznak, mint a Libelle , a Femmes d'Aujourd'hui , a GAEL Magazine , a Flair , a Feeling , a Télémoustique és a Story Magazine. A Sanoma Grouphoz tartozó lapok és magazinok gyakorlatilag az egész belgiumi média piacot lefedik, s  a szomszédos Hollandiában is népszerűek. A lapok teljes olvasottsága megközelíti a 2,0 M főt. A rendezvényen hivatalosan 80 média szakember és újságíró regisztráltatta magát, a workshop magyar pultja nagyon látogatott volt, a Libelle, a Flair, a Feeling, a Femmes d'Aujourd'hui valamint a Story magazinok képviselői budapesti, hévízi, balatoni és alföldi tanulmányutakról, illetve 2-8 oldalas Magyarország cikekkről , riportokról és mellékletekről állapodtak meg az MT ZRT. Benelux képviseletével.
További infromáció a Sanoma Group Belgiumról: www.sanoma.be
(a képen a workshop résztvevőinek egy csoportja látható Urbányi Péter Benelux külképviselővel.)

Fête de l'Europe 2014 – sikeres magyar részvétel Luxemburgban         2014.05.12.

Az elmúlt hétvégén rendezte meg az EU Bizottság és Luxemburg városa, az Európa Napot, amelyet az EU bővítés 10. évfordulóján rengeteg színes programmal, s mind a 28 tagállam részvételével szerveztek meg. Az egész napos rendezvény Luxemburg belvárosában, pár méterre a kormány székházától kapott helyet, számos kultúrális és gasztronómiai programmal és bemutatóval színesítve. Minden EU tagállam önálló kiállító sátorban mutakozott be, a magyar pavilonban a brüsszeli Magyar Nagykövetség és az MT ZRT. Benelux képviselete vett részt infromációs standdal, kiadványokkal, prospektusokkal, valamint egész nap tartó pogácsa és borkóstoltatással, aminek különösen nagy sikere volt. Délután magyar táncegyüttes is fellépett a színpadon, a standon pedig nyereményjátékot rendeztek, amin Bűvös kockákat nyerhettek a résztvevők. A Fête de l'Europe rendezvényén részt vett Luxemburg külügyminisztere és EU biztosa is, az egész napos programra közel 15.000 ember látogatott el. http://www.europarl.lu/fr/open_doors2014.html

Belga média celebek Budapesten            2014.05.07.

A közelmúltban, az MT ZRT. szervezésében járt Budapesten a belgiumi VTM televízió 2 népszerű tévés személysiége és műsorvezetője, Luc Appermont és Bart Kaëll. A tévés celebek, akik egyben színészek és rádiós műsorvezetők is, hallatlan népszerűek Belgium északi tartományában, Flandriában, számos kvízműsort, közéleti magazint jegyeznek az országban. A budapesti tartózkodásukra újságíró és fotós egyaránt elkísérte őket, s a 6 oldalas city trip beszámoló (egyben címlapsztori is) a  belga PRIMO Magazine május eleji számában jelent meg. A Primo Magazine az egyik piacvezető hétvégi műsorújság, közel 300.000 fős olvasótáborral. A budapesti riport az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.primo.eu/2014/artikel/deze-week-in-primo-nr-18-4/

Népszerű belgiumi lapok és magazinok cikkei Budapestről ill. a Pusztáról
2014.04.23.

A közelmúltban Belgiumban több turisztikai és szabadidős magazinban is jelent meg Budapestről szóló cikk és riport, így a legnagyobb példányszámú flamand napilapban, a Het Laatste Nieuws (310.000 pld.) április eleji számában 5 oldalas riport a budapesti termál és gyógyfürdőkről, a szintén nagyon olvasott De Standaard c. napilap (115.000 pld.) április 22-i számában pedig „10 utazási tipp Budapesten" címmel, 4 oldalas összeállítás jelent meg. A Brussels South Charleroi Airport repülőtéri ingyenes magazinja, a Gate Magazine áprilisi száma 8 oldalas riportot közöl, „Budapest the understudy city" címmel. A Belgiumon kívül Luxemburgban és Hollandiában egyaránt népszerű lovas magazinban, a Hippo Revue –ben 3 oldalas riport jelent meg a közelmúltban a magyar Alföld kínálta lovasturisztikai lehetőségekről. A cikkek megjelentetésében a Magyar Turizmus Zrt. volt a médiumok partnere és a tanulmányutak szervezője. Az alábbi cikkek tekinthetők meg az interneten: http://www.standaard.be/cnt/dmf20140422_013
http://www.charleroi-airport.com/passagers/gate-magazine/numero-actuel/index.html

Budapesten járt  Hollandia piacvezető napilapja, a De Telegraaf újságírója
2014.04.23.

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és meghívására, áprilisban Budapesten járt a legnagyobb holland napilap, a De Telegraaf  turisztikai rovatának vezetője. A tanulmányúton a főváros nevezetességein túl az újságírónő megismerkedett a hollandok által kedvelt és  látogatott nagyobb budapesti rendezvényekkel (mint pl. a Sziget Fesztivál) ill. azok helyszíneivel is. A Budapestről szóló cikket a közeljövőben fogja publikálni, a naponta 620.000 pld-ban megjelenő újság. A magyarországi holland beutazóforgalom a 2012. évi rekordforgalmat követően, 2013-ban is növekedett, tavaly összesen 463.570 vendégéjszaka realizálódott a holland piacról, így Hollandia már Magyarország 9. legnagyobb küldőpiaca.

Debrecen image kampány Hollandiában          2014.04.03.

Február és március hónapokban image kampányt folytatott Hollandiában Debrecen Városa és a Magyar Turizmus Zrt., amelynek apropóját a 2012. decemberében menetrendszerűen elindított Eindhoven-Debrecen közvetlen légijárat adta. A Wizzair heti 2 alkalommal működteti a járatot, amely kíváló lehetőséget ad további promóciós tevékenységre, a holland beutazóforgalom növelése céljából a Debrecen és az Alföld régiójának irányában. A kampány egy online és egy outdoor akciót foglalt magában. Hollandia legnépszerűbb utazási portálján, a www.zoover.nl-en, Magyarország ill. a nagyobb konkurens országok ajánlatai mellett 2 banner jelent meg a kampány ideje alatt összesen 690.000 villanással, amelyen az iranydebrecen.hu weboldalra lehetett átkattintani. Az 1.000 feletti kattintások számával átlagon felüli volt az eredményesség, a honlapnak havonta 1,2 M látogatója van. A kampány másik eleme az Eindhoven Airport külső területén folytatott outdoor akció volt, amelynek keretén belül 8 db ún. airportboard reklámfelületen (120x180 cm) voltak nagyon hatásos Debrecen plakátok elhelyezve és kivilágítva, a repülőtér összes bejárata mellett. Az Eindhoven Airport tavalyi éves forgalma 3,5 M utas volt, s az Eindhovenból induló járatokkal összesen 65 desztinációra lehet repülővel eljutni. A city tripek terén a repülőtér Nr.1 uticélja az utasszám alapján egyébként évek óta Budapest. A kampány mellett az MT ZRT. és a térség piaci szereplői már eddig is több újságíró ill. utazási irodai tanulmányutat szerveztek, amely a most befejeződött akciók hatásával remélhetőleg jelentős forgalomnövekedést fog majd eredményezni.  A magyarországi holland beutazóforgalom 2013-ban is növekedett, összesen 463.570 vendégéjszaka realizálódott a holland piacról, így Hollandia Magyarország 9. legnagyobb küldőpiaca. A fotón balról-jobbra: Ger Spannenburg-account manager, MMD Media, Urbányi Péter benelux képviseletvezető, Eli Lejeune-marketing director, Eindhoven Airport és Csík Máté az MT ZRT. hollandiai munkatársa.)

Hongarije Plaza – sikeres magyar nagyrendezvény Hollandiában           2014.03.31.

Márciusban sikeres magyar közönségrendezvény helyszíne volt a hollandiai Harderwijk, ahol immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Hongarije Plaza elnevezésű magyar fesztivál. A flevolandi város Bouw en Infrapark intézményének csarnokában a Hollandiában működő magyar szervezetek, társaságok, a hágai Magyar Nagykövetség, az MT ZRT. Benelux képviselete, üzletek, borimportőrök, Magyarországra specializálódott hollandiai utazási irodák,valamint médiák egyaránt részt vettek  a nagyszabású eseményen, amelynek közel 5.000 látogatója volt egyetlen nap alatt. A rendezvényt kultúrális és folklór bemutatók, étel- és italkóstolók színesítették, az eseményt a hágai Magyar Nagykövetség fogadása zárta. További infromáció és képek a rendezvényről: www.hongarijeplaza.nl. A magyarországi holland beutazóforgalom 2013-ban változatlanul növekedett, összesen 463.570 vendégéjszaka realizálódott a holland piacról, s ezzel Hollandia jelenleg Magyarország 9. küldőpiaca.

Budapest Belgium legnépszerűbb turisztikai TV adásában          2014.03.24.

Az elmúlt hétvégén került adásba az a riportfilm, amelyet februárban forgatott a belga Vlaanderen Vakantieland népszerű tv produkció, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A flamand TV EEN turisztikai TV magazinja már többször is forgatott Budapesten (2005, 2007 és 2009), az idei évben a termálfürdők mellett a gasztronómia, a pesti kávézók, jazzbárok, romkocsmák kaptak főszerepet a filmben. A szombat este sugárzott magazin vasárnap délutánonként ismétlésre kerül, így az adás teljes nézettsége közel 1,2 M fő. A Budapestről készült riportfilm 15 perces volt, s az alábbi linken tekinthető meg: http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/vincent-ontdekt-betoverend-boedapest

Neves holland újságírók Magyarországon, aktív médiajelenlét Hollandiában
2014.03.14.

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és meghívására több népszerű holland magazin és lap újságírója is Magyarországra látogatott a közelmúltban, ill. látogat el a közeljövőben, így  a 800.000 pld.-ban, évi 2 alkalommal megjelenő Panorama Magazine főszerkesztője márciusban Hévízet keresi fel, májusban pedig Hajdúszoboszlót, a cikkek várhatóan az első félévi számban jelennek majd meg, wellness témakörban. A De Persdienst lapcsoporthoz több, mint 10 régiós napilap tartozik (Brabants Dagblad, Almere Vandaag, Noordhollands Dagblad, stb.), a főszerkesztője áprilisban utazik Budapestre és Pécsre, s mindegyik lapban megjelenteti majd a cikkét. Az elmúlt időszakban számos riport és útibeszámoló jelent meg holland szabadidő-és turisztikai magazinokban, így a Nederlands Dagblad (52.000 pld.) hétvégi mellékletben 2 oldalas riport ajánlja a Közép-Dunántúlt, Tatát és vidékének látnivalóit valamint a Dunakanyart. A Consumentebond De Reisgids (37.000 pld.) 7xTop5 pontokban ajánlja Budapestet (Margitsziget, Múzeumok, Fürdők, Zsidó kultúra, Buda, Kávézók ill. Vendéglők kategóriábkban). Hollandia egyik legismertebb kempinges médiuma, a Campinglife Magazine (72.000 pld.) 5 oldalas cikket közölt a magyar Pusztáról, illetve 1-1 oldalas ajánlást a balatoni és a budapesti kempingekről. A cikkek és riportok alapjául szolgáló tanulmányutakat a Magyar Turizmus Zrt. szervezte. A Nederlands Dagblad cikk linkje: http://www.nd.nl/artikelen/2014/ januari/09/hongarije-onthul-je-zelf

Budapesti Tavaszi Fesztivál: eredményes sajtótájékoztató Brüsszelben is.
2014.02.25.

Hétfőn, a Brüsszeli Balassi Intézetben került megrendezésre a BTF soron következő sajtótájékoztatója, amelyet dr. Kovács Tamás Iván, brüsszeli magyar nagykövet nyitott meg. A közel 30 belga újsáígrónak ezt követően Vitézy Zsófia, a Balassi Intézet brüsszeli igazgatója tartott előadást az intézet programjairól és terveiről, majd Urbányi Péter az MT ZRT. benelux külképviselője adott tájékoztatást a belgiumi beutazóforgalomról, annak tavalyi rekordévéről, a tendenciákról és a BTF jelentőségéről a turizmusban. A legnagyobb figyelem  Káel Csaba, a MÜPA vezérigazgatója előadását kísérte, aki a MÜPA szerepéről, és a BTF idei programjáról, elaődóiról, sztárvendégeiről tájékoztatta a belga médiákat. A meglepetés program Sebestyén Márta elaődóművész volt, aki egy kerekasztal-beszélgetés keretében beszélt pályafutásáról, valamint a BTF küldetéséről, fontosságáról A sajtótájékoztatót egy állófogadás és borkóstoltatás követte, ahol magyar étel-és ital specialitásokkal látták vendégül a sajtó képviselőit. Végül tombola zárta a brüsszeli programot, aminek keretén belül egy 2 személyes budapesti hétvégét nyert az egyik belga magazin szerencsés képviselője.

Budapesten forgat Belgium legnézettebb turisztikai Tv produkciója         2014.02.18.

Ezen a héten Magyarország vendége a népszerű belgiumi Tv produkció, a Vlaanderen Vakantieland stábja. Az MT ZRT. meghívására és szervezésében érkeztek Budapestre, s forgatnak egy mintegy 20 perces riportfilmet a fürdőkről, kulturális programokról, gasztronómiáról, borokról és a főváros nevezetességeiről. A TV EEN turisztikai magazinja igen népszerű Belgiumban, a hétvégi adásnak közel 850.000 fős a nézettsége. A budapesti riport már márciusban adásba kerül, ráadásul két alkalommal is. A belgiumi vendégforgalom 2013-ban is növekedett, s a rekordévnek számító 2012 után tavaly 220.800 vendégéjszaka realizálódott, ennek mintegy 65%-a Budapesten, így a jelenlegi riportfilm biztosan érezhető növekedést generál majd az idei évben.

Sikeres magyar jelenlét a Brüsszel  Salon des Vacances kiállításon        2014.02.11.

2014. február 6-10. között került megrendezésre, immáron 56. alkalommal Belgium legnagyobb turisztikai kiállítása és vására, a Salon des Vacances / Vakantiesalon, a Brussels Expoban, ahol 110.800 látogató (+5% a 2013-as évi adathoz képest) kereste fel a 4 csarnokban részvevő 52 ország, több, mint 600 kiállítóját. A magyar stand a főcsarnok bejáratánál kapott helyet, ahol a Magyar Turizmus Zrt. 50m2-en fogadta a látogatókat, illetve szakmai partnereit. A stand társkiállítói a Nyugat-Balatoni Térségmarketing Kht. és a PA Touristik belga partnere, a Hongarije Reizen voltak, a stand attrakciója pedig egy belga sommelier folyamatos, balatoni és villányi borok kóstoltatója volt. A vásár első 2 napja egyben szakmai napok is voltak, a magyar standon megbeszélések folytak a Thomas Cook Belgium, a Transeurope, a Carlson Wagonlit, és a TUI Jetair tour operátorokkal, illetve az RTL TVI Face à face, valamint a Vlaanderen Vakantieland tv produkciókkal. A Belgiumból érkező beutazóforgalom 2013-ban +5,2%-kal haladta meg a 2012-es rekordév forgalmát, összesen 221.000 kereskedelmi vendégéjszakával. További infromáció a kiállításról: www.vakantiesalon.eu (a fotókon a magyar stand és a stand kiállítói  láthatóak)

Sikeres turisztikai évadnyitány és magyar kempinges szakmai siker Hollandiában
2014.01.20.

Pozitív mérleggel zárta kapuit az elmúlt hétvégén Hollandia legnagyobb turisztikai vására, az Utrecht Vakantiebeurs. Az előző évihez képest több, mint 10%-kal nőtt a látogatottság, összesen 117.073 fő kereste fel a rendezvényt 6 nap alatt. Január 14-én szakmai nappal és magyar sikerrel nyitott az idei Vakantiebeurs, a Balatontourist Napfény Kemping rangos szakmai kitüntetést vehetett át az Alain Rogers kiadótól és társaságtól. A brit és a holland piacon meghatározó kempingkatalógus 10 kategóriában osztott ki díjakat, a „Welcome" kategóriában, 2.500 kemping közül a révfülöpi Balatontourist Napfény Kemping vehette át az idei kitöntetést. Az 50 m2-es magyar standon a Magyar Turizmus Zrt. mellett a Balatontourist Kft., a TTS-Hongarijespecialist, a Quality Tours,  a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft., a Hunguest Hotels valamint a Szeged és Térsége Turisztikia Nonprofit Kft. voltak a kiállítók. A hollandiai beutazóforgalom  az elmúlt évben is növekedett, a 2012-es rekordév után 2013-ban is várhatóan meghaladta a 460.000 vendégéjszakát. (A képen Takács Judit a Balatontourist Kft. értékesítési osztály-vezető helyettese és Urbányi Péter, a MT Zrt. Benelux képviseletvezetője látható a díjjal, valamint a magyar stand a kiállítókkal.)